Dermal Dolgu
Dolgu genellikle kırışıklıkları azaltmanın bir yolu olarak düşünülür, ancak diş hekimliğinde birçok kullanım vardır. Dolgu ve dermal dolgu maddeleri, TMJ ve migren semptomlarının en aza indirilmesine ve gummy smile rahatsızlıklarının azaltılmasına yardımcı olabilir.
Dolgu ve diğer dermal dolgu maddeleri benzer olsa da, farkı bilmek önemlidir. Dolgu, bir nöromüsküler toksinden (botulinum) elde edilirken, çoğu dolgu maddesi, yaşlandıkça kaybettiğimiz doğal olarak oluşan bir besin olan Hyaluronik asittir.
Dermal Dolgu Nedir?
Son zamanlarda birçok yerde dermal dolgu ile ilgili paylaşımlar yapıldığını görmüşsünüzdür. Yüz bölgesine uygulandığını bildiğiniz dermal dolgunun tam olarak ne işe yaradığını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımız içerisinde İzmir dermal dolgu hakkında merak edilenleri ayrıntıları ile beraber sunmaya çalışacağız.
Dermal dolgu olarak bilinen bu işlem ilerleyen yaş ile beraber yüz bölgesinde meydana gelen kırışıklıkları iyileştirmek için kullanılmaktadır. Birçok kişi bu açıklamadan sona bu estetik yönteminin botoks olduğunu düşünebilir. Ancak uygulanan işlemin Botoks ile alakalı olmadığını fark edeceksiniz.
Dermal Dolgu Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Dermal dolgu yüzün hemen hemen her bölgesine uygulanabilen bir estetik operasyonudur. Ağız ve burun çevresi başta olmak üzere elmacık bölgesi, şakak bölgesi gibi her bölgeye rahatlıkla uygulanabilmektedir. Kırışıklıkları gidermesinin yanı sıra talep edilmesi durumunda dudakları belirginleştirip dolgunlaştırılması için de kullanılmaktadır.
Dermal Dolgu Nasıl Yapılır?
İzmir Dermal Dolgu yapan yerlerden önce sizlere bu işlemin nasıl yapıldığını anlatmak istiyoruz. Öncelikle yapılacak ön muayene ile kişinin ne beklediği öğrenilir. Beklentilere göre doktor bir plan hazırlayarak ona uygun malzeme seçimi yapar. Hangi bölgeye dolgu yapılacağı, hangi malzemeden ne kadar kullanılacağı gibi ayrıntılar belirlendikten sonra lokal anestezi kullanılarak operasyonun yapılacağı bölgeler uyuşturulur. Tercih edilen dolgu malzemesi ince uçlu iğneler ile ilgili bölgelere enjekte edilerek operasyon sona erdirilir.
Dermal Dolgu Uygulama Süresi Ne Kadar?
Dermal dolgunun uygulama süresi seçilen malzeme türüne ve kişinin yapısına göre değişiklik göstermektedir. Her şey yolunda gittiğinde işlemlerin 6 ile 10 ayda tamamlandığını göreceksiniz.
Dermal Dolgu Riskli Bir Uygulama Mıdır?
Dermal Dolgu riskli mi sorusu da çok fazla sorulmaktadır. İşlem aslında riskli değildir. Ancak; kullanılan malzeme kalitesinin oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra işlemi yapacak kişinin uzmanlığı ve deneyimi de risk faktörüne etki etmektedir. İşinde uzman kişilerle çalıştığınızda bu estetik operasyonunda hiçbir risk faktörü olmadığını göreceksiniz. İşlemler sonrasında görülen hafif kızarıklık, morarma ve şişlik tamamen doğaldır.
Dermal dolgu ile ilgili oldukça detaylı bir yazı hazırladığımızı düşünüyoruz. Bu işlemin tam size göre olduğunu ve nerede yaptıracağınızı düşünüyorsanız bu konu hakkında da öneride bulunabilirsiniz. İzmir Dermal Dolgu konusunda Smyrna Dent ile çalışabilirsiniz. Bugüne kadar birçok kişiye dermal dolgu uygulayan Özel Smyrna Dent, herhangi bir şikayet ile karşılaşmamıştır. Her biri alanında uzman ekibe sahip olan merkez, aklınızda bulunan sorulara da yanıt vermektedir.